Pokermaskiner

 

Den vanligaste pokermaskinen i Sverige är Jack Vegas. På online kasinon kan du hitta många varianter av spelet och sammanlagt finns det över 70 varianter av videopoker.

Knektar och bättre

I det vanligaste spelet krävs par i knektar eller högre för vinst. Knektar eller bättre spelas med en normal kortlek med 52 kort.
Joker Poker

En av de tidigaste varianterna av video poker är Joker Poker. Joker Poker spelas med en kortlek med 53 kort där det 53e kortet är en joker som kan ersätta alla andra kort. Detta ökar det antalet möjliga kombinationer som kan göras. För det första går det med hjälp av jokern få femtal vilket är ett fyrtal med joker som femte kort. För det andra går det att få färgstege med hjälp av jokern. För spelautomater med joker krävs vanligen par i kungar eller bättre för vinst.

Vilda tvåor

Istället för att lägga till en joker fungerar alla tvåor som jokrar. Med vilda tvåor (deuces wild) finns det många vinnande kombinationer och det krävs därför triss eller bättre för vinst.

Varianter av pokermaskiner

Ett annat sätt som varianter infördes i video poker är genom att ändra utbetalningen för vissa kombinationer. Det är vanligtvis fyrtal som ger bättre betalt. I knektar eller bättre betalar fyrtal vanligen 25 gånger insatsen. En variant är att ett fyrtal i ess ger 160 gånger insatsen i vinst, fyra klädda kort betalar ut 80 till 1 och fyra av en typ av alla andra kort betalar ut 50 till 1. Den höjda utbetalningen för fyrtal innebär att alla andra vinstkombinationer ger lägre vinst än vanligt. I alla dessa kombinationer är det femte kortet vanligen oviktigt men det finns en variant där fyrtal i ess plus ett klätt kort ger dubbelt så hög vinst som ett fyrtal i ess plus tio eller lägre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *